Geplaatst op 10 januari 2022

Datavernietiging voor uw bedrijf? Laat het aan Reuzado over


Wat gebeurt er eigenlijk met uw afgeschreven hardware en vertrouwelijke bedrijfsinformatie? Komt het ergens in een magazijn terecht of laat u het professioneel verwijderen en vernietigen? Natuurlijk is het laatste de enige juiste keuze! Denk aan data veiligheid (AVG bijvoorbeeld), in house intelligence maar ook aan duurzaamheid. Daarom is het verstandig om gecertificeerde datavernietiging door Reuzado uit te laten voeren.

U wilt namelijk niet dat uw data in de verkeerde handen valt. Alle gegevensdragers in uw bedrijf bevatten data, zoals de computers, telefoons, servers en USB-sticks. Een belangrijk onderwerp om over na te denken, nog voordat de hardware aan vervanging toe is. Als uw (gevoelige) bedrijfsinformatie op straat komt te liggen zal dit uw bedrijf of uw klanten schaden. Hallo mediaschandaal! Voorkom dit risico door uw data veilig en betrouwbaar te laten vernietigen door onze ervaren professionals. Wij zorgen ervoor dat uw data 100% veilig gewist wordt met behulp van gecertificeerde dataverwijderingssoftware. Indien nodig of wenselijk verzorgen wij fysieke vernietiging van de datadragers. Bovendien kunnen we dit proces ook op uw eigen locatie uitvoeren.

Wat is datavernietiging?

Om het belang van datavernietiging te begrijpen, is het goed om te weten wat het precies inhoudt. Datavernietiging is simpel gezegd het vernietigen van alle informatie (data) op gegevensdragers. Denk hierbij aan harde schijven, printers, telefoons, tapes, USB-sticks, laptops, desktops en alle andere soorten computers. Er zijn twee mogelijkheden voor datavernietiging. Softwarematige datavernietiging en fysieke vernietiging van de datadragers.

Softwarematig

Reuzado werkt met Blancco-software. Blancco is de mondiale standaard voor datavernietiging. Na datavernietiging met Blancco kan geen enkele technologie de gewiste data nog terughalen. Dat is de reden dat Blancco aanbevolen wordt door de NATO en TUV. Het formatteren en vernietigen van de data is gegarandeerd. U krijgt van elke datadrager een gedetailleerd rapport en een certificaat als bewijs van de datavernietiging. Daarna kan de hardware – eventueel met technische verbeteringen – veilig de tweede levensfase in gaan. Door het recyclen van oude hardware wordt het gebruik van virgin grondstoffen teruggebracht, verspilling verminderd en de CO2-voetafdruk zoveel mogelijk beperkt.

Fysiek

In bepaalde gevallen is softwarematige vernietiging geen optie. Dit heeft meestal te maken met technische oorzaken. Of, met het ontbreken van een restfunctie (te oud, te beschadigd etc.). Dan is complete, fysieke vernietiging in de shredder de meest veilige optie. Reuzado biedt deze service zelfs op locatie. Uw hardware hoeft uw bedrijfsterrein dan niet te verlaten en u kunt zelfs persoonlijk toezicht houden op het vernietigingsproces. Uiteraard ook gevolgd door een schriftelijke bevestiging en de nodige certificaten. Een veilig gevoel!

Hoe werkt fysieke datavernietiging?

De datadragers worden in een speciaal ontwikkelde shredder tot zeer kleine deeltjes vermalen, waar gegarandeerd geen informatie vanaf te halen is. Maar daar gaat natuurlijk nog e.e.a. aan vooraf. Voor het verzamelen van alle hardware plaatsen wij containers met slot en unieke code bij uw bedrijf zodat er ook in deze fase geen data lek ontstaat. De containers worden (door onze eigen chauffeur) opgehaald als ze vol zitten. Na aankomst op onze beveiligde locatie worden de barcodes gescand waarna de harddisks en andere datadragers worden vernietigd. Dit gebeurt onder videotoezicht. Veiliger, sneller en eenvoudiger kan het niet! U ontvangt van alle vernietigde datadragers de serienummers, een certificaat van vernietiging en een milieudocument. Het overgebleven materiaal wordt afgestaan voor IT-recycling.

Op locatie

Als uw data zo gevoelig is dat het uw terrein niet mag verlaten, of als u graag zelf getuige wilt zijn van het vernietigingsproces, voeren wij de datavernietiging bij u op locatie uit met onze geavanceerde mobiele shredder. Daar gaat de gehele verwerking net als hierboven beschreven, met als verschil dat het onder uw toeziend oog gebeurt. Ook hierbij leveren wij per device een certificaat als garantie dat de data 100% veilig vernietigd is. Zo weet u zeker dat uw bedrijfsinformatie niet in verkeerde handen terechtkomt.

Uw hardware is geld waard

Met het correct afvoeren van uw oude hardware kunt u zelfs geld verdienen! In vrijwel alle gevallen levert uw hardware meer op dan wat het ophalen, het verwerken en de datavernietiging kost. We geven u graag een vrijblijvende indicatie van de kosten en de opbrengsten.

De voordelen van datavernietiging door Reuzado

  • Datavernietiging met Blancco-software: na datavernietiging kan er geen data meer teruggehaald worden.
  • Softwarematige & complete hardware vernietiging: wij adviseren welke optie voor uw situatie het meest geschikt is.
  • Uitgebreide rapportage: van elke schijf krijgt u een gedetailleerd rapport en certificaat.
  • Voordelig: Reuzado heeft alle logistiek en personeel in eigen beheer.
  • Deskundig: dankzij onze 15-jarige ervaring werken we efficiënt en met zo min mogelijk hinder voor de eindgebruiker.
  • Logistiek uit handen genomen: Reuzado regelt het transport van de oude hardware.

Datavernietiging door Reuzado laten uitvoeren?

Wilt u de hardware van uw bedrijf laten vernietigen? Neem dan contact met ons op via e-mail (circulair@reuzado.nl) of telefonisch via 023 5519821. U geeft vervolgens het aantal, type(s) en de staat van uw hardware door. Zo kunnen wij u een aantrekkelijk bod doen voor uw hardware en u informeren over de kosten bij datavernietiging. Wij stellen u ook een aantal vragen over uw logistieke situatie, zodat wij een opgave van de kosten kunnen maken. Tot slot maken we een afspraak om de goederen op te halen wanneer het u uitkomt of om langs te komen met onze mobiele shredder!