IT Asset Disposition
Geplaatst op 9 december 2022
IT Asset Disposition

Meer dan 15 jaar expertise, de meest uitgebreide certificering, gegarandeerde veiligheid en ongekende flexibiliteit: geef uw afgeschreven hardware met een gerust hart uit handen.

ITAD: IT Asset Disposition. Jargon voor het gehele proces omtrent de toekomst van afgeschreven hardware. Van hergebruik, refurbishment, recycling en repair tot absolute vernietiging op de meest veilige en milieuvriendelijke manier. Hardware zoals laptops, desktops, tablets, smartphones en natuurlijk datadragers. Ook voor datacenters! Reuzado biedt het complete dienstenpakket en helpt bij het maken van de beste keuze aan de hand van een compleet, op maat gemaakt ITAD-plan.

De (economische) levensduur van hardware is ten einde. Wat nu?

Een hoofdpijndossier waar je met het IT-team niet uitkomt of een win-win situatie voor het bedrijf én de toekomst van de aarde? Natuurlijk ga je voor de win! En Reuzado is hiervoor de uitgelezen partner. Dankzij onze jarenlange ervaring en transparante bedrijfscultuur bieden wij de beste opties voor jouw specifieke situatie. Waarbij dataveiligheid altijd voorop staat, evenals opbrengstmaximalisatie én de toekomst van onze aarde. Want of de beste keuze nu een tweede leven is, of totale vernietiging, ook voor deze laatste optie is milieuvriendelijke verwerking een must. Door de verschillende certificaten die wij hebben verdiend (WEEELABEX, ISO 27001) ben je verzekerd van een schoon geweten en kan er weer een vinkje gezet worden bij MVO. Zowel onze werkwijze als die van onze downstream partners is namelijk gegarandeerd milieuveilig.   

Tweede leven of niet?

In overleg bepalen wij hoe de toekomst van de afgeschreven devices eruitziet. Diverse factoren bepalen of re-use een optie is. Reuzado gaat hier ver in, wij zullen altijd ons best doen voor deze weg. Daarom wordt 95% van de hardware die bij ons binnenkomt nieuw leven in geblazen – de meest sustainable optie. Maar, soms laat de aard van de business re-use niet toe en worden de datadragers direct tot minuscule deeltjes vernietigd. Dit kan zowel op de bedrijfslocatie (datacenter) in onze mobiele shredder als in ons streng beveiligde warehouse. Zodat er in dit gehele traject geen data lek kan ontstaan. De resterende deeltjes komen uiteraard bij de juiste reststromen terecht. En van ieder vernietigd item ontvang je een certificaat als bewijs.

Komen de devices wel in aanmerking voor re-use, dan zit er meestal een mooi financieel voordeel in. De restwaarde van gebruikte IT-producten is afhankelijk van verschillende factoren en dankzij het ijzersterke netwerk van Reuzado is deze bij ons vaak aanzienlijk. In dit traject staat dataveiligheid natuurlijk ook voorop, als Blancco gold partner garanderen wij dat geen enkele technologie de data nog kan terughalen (geen wonder dat Blancco wordt aanbevolen door de NATO en TUV). Na de datavernietiging ontvang je per datadrager een certificaat met hierop de betreffende serienummers. Zo weet je 100% zeker dat de data vernietigd is. En kan de afgeschreven hardware als nieuw beginnen aan een tweede leven.

Kortom, van inventarisatie tot verkoop (met restwaarde), wij brengen alles in kaart in het ITAD-plan. In maximaal zes stappen gaan we voor een veilig, verantwoord en gedocumenteerd afscheid van de afgeschreven hardware en data:

  1. Inventarisatie IT-hardware
  2. Veilig transport OF direct naar stap 3 op eigen locatie
  3. Datavernietiging
  4. Re-use of recycle
  5. Rapportage
  6. Verkoop en restwaarde