circulaire economie IT-recycling
Geplaatst op 13 september 2021

Circulaire economie met IT-recycling en refurbishing door Reuzado

Met gecertificeerde, dataveilige IT-recycling voor bedrijven en refurbishment van producten dragen we bij aan de groei van de circulaire economie. Lees hier waarom.

De circulaire economie is onder meer een belangrijk middel om de doelstellingen van de Klimaatwet, zoals de vermindering van CO2 uitstoot, te behalen. Het uiteindelijke doel van een circulaire economie is ervoor zorgen dat we geen afval meer produceren. Door op een andere manier te produceren, materialen te recyclen en ze een tweede leven te geven, hebben we minder virgin grondstoffen nodig en is er minder afval in de wereld. En neemt de uitstoot van CO2 af. Eén van de diensten van Reuzado is milieuvriendelijke en gecertificeerde IT-recycling voor bedrijven. 100% dataveilig uiteraard. Hiermee dragen we een steentje bij aan een duurzame, gezonde leefomgeving! Meer informatie over circulaire ICT, onze IT-recycling & refurbishment-diensten vind je hieronder.

Wat is een circulaire economie?

Om goed te begrijpen wat wij doen, is het belangrijk om te weten wat een circulaire economie precies inhoudt. Een circulaire economie is een economie waarin eindige grondstofvoorraden, zoals olie, gas, erts en steenkool niet worden uitgeput. Het is een systeem dat zich richt op het optimaal inzetten en hergebruiken van grondstoffen, onderdelen en eindproducten. De circulaire economie is gericht op het uitbannen van afval en vervuiling. Dit betekent minder weggooien en meer repareren, hergebruiken en recyclen.

Het tegenovergestelde van een circulaire economie is een lineaire economie, waarbij grondstofbronnen volkomen worden uitgeput en spullen uiteindelijk terechtkomen in het milieu als onbruikbaar afval. Bij een lineaire economie draait het om de korte termijn: een korte levensduur en het weggooien en vervangen van producten die niet meer ‘bruikbaar’ zijn. In dit systeem ontstaan grote hoeveelheden afval en milieuverontreinigende stoffen. Daarom is er gelukkig steeds meer aandacht voor de circulaire economie. Reuzado draagt hier graag aan bij door IT-recycling en door het refurbishen van ‘oude’ producten zo interessant mogelijk te maken.

Waarom een circulaire economie?

Veel grondstoffen worden steeds schaarser. Het is dan ook belangrijk om beschikbare grondstoffen zo efficiënt mogelijk in te zetten. Dit houdt in dat bestaande grondstoffen in bijvoorbeeld computers en andere hardware niet worden vernietigd, maar hergebruikt. Daarnaast bevordert een circulaire economie de innovatie en de werkgelegenheid.

Technologie duurzaam maken

Qua duurzaamheid liep de technologiesector lange tijd achter. Door technische updates en veroudering moesten producten regelmatig vervangen worden. Zo gaan elektronische producten zo’n twee tot drie jaar minder mee dan de bedoeling was bij het initiële ontwerp. Veel producten gaan na aankoop snel kapot en worden vervolgens niet gerepareerd of gerecycled. Onnodig! Wij zorgen ervoor dat oude hardware een tweede leven krijgt door IT-recycling of refurbishing.

Hergebruik & IT-recycling met Reuzado 

Met IT-recycling wordt er op een positieve manier bijgedragen aan een circulaire economie. Door het recyclen van bijvoorbeeld oude hardware wordt de vraag naar natuurlijke, ruwe grondstoffen teruggebracht en verspilling verminderd. De CO2-voetafdruk wordt hierdoor kleiner. Wil je computers laten afvoeren? Of is er andere oude hardware die geen functie meer heeft binnen het bedrijf? Wij komen graag langs om het op te halen en milieuvriendelijk en gecertificeerd te recyclen. Onze professionals nemen zelfs de logistiek uit handen op een moment dat jou het beste uitkomt – ook ’s avonds en in het weekend. De data verwijderen we gegarandeerd veilig met de nummer 1 op dit gebied: Blancco-software.

MVO

IT-recycling is goed voor het milieu en past daarom in een duurzaam, milieuvriendelijk en circulair ondernemersbeleid. Reuzado werkt samen met verschillende bedrijven om te zorgen voor maximale terugwinning van grondstoffen. Indien (technisch) mogelijk refurbishen wij de oude hardware om de circulaire economie te steunen. Zodat we maar liefst 95% van de producten daadwerkelijk kunnen hergebruiken.

De voordelen van gecertificeerde IT-recycling

  • Vermindering van CO2 uitstoot.
  • Milieuverantwoord en innovatief.
  • Minder verbruik van schaarse grondstoffen.
  • Langere levensduur van grondstoffen.
  • Altijd veilig & verantwoord.
  • 95% hergebruik van goederen.

Refurbished apparatuur van Reuzado

Binnen de circulaire economie worden bedrijven gestimuleerd gebruik te maken van refurbished producten. Dit kan een computer of telefoon zijn. Refurbished apparaten zijn devices die al eerder gebruikt zijn. Nadat onze specialisten alle data 100% gegarandeerd hebben gewist, worden de apparaten gecontroleerd, getest, schoongemaakt en eventueel gerepareerd. Zodat ieder apparaat weer als nieuw functioneert en ingezet kan worden in het bedrijfsleven! Inclusief garantie tot 3 jaar. Soms wordt er gedacht dat refurbished producten niet voldoen aan de kwaliteit van een nieuw product, maar niets is minder waar. De gebruiker krijgt een goed product dat voldoet aan alle kwaliteitseisen, tegen een lagere prijs. Daarmee zijn refurbished producten beter voor jouw organisatie én beter voor de wereld.

De voordelen van refurbished apparatuur

  • Tot wel 60% goedkoper dan nieuw.
  • Tot 3 jaar garantie.
  • Beter voor het milieu.
  • Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

Reuzado: voor IT-recycling & refurbished producten

Reuzado werkt duurzaam en milieubewust. Wij willen dan ook een bijdrage leveren aan een circulaire economie en vermindering van CO2 uitstoot. Dit doen wij door oude hardware te recyclen en apparatuur een tweede leven te geven. Wij zorgen voor 100% veilige IT-recycling! Reuzado komt graag bij je langs om de oude IT-apparatuur op te halen.
Neem contact met ons op via het contactformulier of bel T: +31 (0)23 551 98 21.