Geplaatst op 2 augustus 2022

The future is green.


Reuzado & certificering: WEEELABEX Organisation voor een betere toekomst.

Gegarandeerd betere recycling op de juiste plek in de wereld: minder CO2 uitstoot en minder afval. 

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is bij Reuzado ICT Services daily business. Of het nu gaat om PSO of circulariteit, MVO staat centraal. Aangezien wij al jaren gespecialiseerd zijn in onder meer de vervanging, bewerking en verwerking van afgeschreven hardware, kennen wij deze tak als geen ander. Afgeschreven apparaten horen natuurlijk niet bij het reguliere bedrijfsafval – denk aan dataveiligheid en het milieu. Ook het grijze (= niet gecertificeerde) circuit is geen goede optie voor MVO-bewuste bedrijven. Wij leggen in dit artikel uit waarom.

Hoe kunt u er zeker van zijn dat uw hardware wél op een verantwoorde manier wordt verwerkt?

WEEELABEX is het antwoord: Waste Electric and Electronic Equipment LABel of EXcellence. WEEELABEX, een Europese standaard, legt het minimale kwaliteitsniveau vast voor inzameling, opslag, transport, recycling en hergebruik van e-waste. Onafhankelijke auditors controleren WEEELABEX gecertificeerde bedrijven maandelijks aan de hand van rapportages over verwerkte volumes en bereikte recyclingresultaten. De gecertificeerde bedrijven mogen uitsluitend samenwerken met partners die ook volgens WEEELABEX werken. Alleen zo kan een certificaat daadwerkelijk garanties bieden en blijft de cirkel gesloten.

Verplicht

Sinds 1 juli 2015 is het @WEEELABEX-certificaat in Nederland verplicht voor bedrijven die e-waste verwerken. Verantwoord recyclen is immers geen ‘optie’, maar de enige manier voor een sustainable toekomst van de aarde. Zeker in huidige grondstoffen crisis, ieder herbruikbaar deel hoort in de kringloop te blijven. Het verwerken van apparaten zonder WEELABEX-certificaat is feitelijk een milieudelict.

Simpel gezegd zorgt Weeelabex ervoor dat er voor iedere gram van een oud apparaat verantwoording wordt afgelegd in de gehele verwerkingsketen. Zodat:

  • Grondstoffen zoveel mogelijk en zo goed mogelijk worden hergebruikt
  • Restafval (dus niet geschikt voor hergebruik) op de juiste manier wordt verwerkt;
  • De juiste mensen op de juiste plekken onder de juiste arbeidsomstandigheden werken (dus geen minderjarigen op een levensgevaarlijke werkplek).

Administratief gezien wordt het gehele proces zodanig gerapporteerd dat alles in iedere fase klopt. Maandelijkse controles garanderen naleving. En doordat alle betrokken partijen dit zelfde certificaat dragen, heeft u de garantie dat alles sustainable gebeurt: weer een vinkje ✔️bij uw MVO-strategie!

Reuzado: one stop WEEELABEX shop

WEEELABEX hanteert diverse niveaus in de certificering. Reuzado heeft zowel de SHA (onderdelen kleiner dan 50 cm) als LHA (groter dan 50 cm) en FPD (flat panel display equipment: monitoren) certificaten behaald. Met name de combinatie van deze drie certificaten is uniek en zeer interessant voor u: wij mogen officieel alle onderdelen voor u verwerken! Tevens beschikken wij over de EN 50614, zodat wij officieel onderdelen mogen voorbereiden voor re-use! Reuzado onderscheidt zich op al deze onderdelen van anderen, zodat u bij ons voor het gehele traject terecht kunt.

Kortom: wilt u uw MVO-positie versterken tot en met uw afgeschreven hardware? Er zeker van zijn dan uw afgeschreven hardware in Nederland door professionals wordt verwerkt (en niet de hele wereld over gaat en eindigt op een vuilnisbelt of de bodem van de oceaan)? En daarbij ook een mooie restwaarde ontvangen?

Neem vandaag nog contact op met Reuzado | 023-5519821 | Circulair@reuzado.nl