Geplaatst op 21 oktober 2021

ALLES OVER HARDWARE. WAT IS HET, DE OPKOOP EN AFVOER ERVAN.

Laat afgeschreven hardware opkopen of afvoeren door Reuzado. Maar wat is hardware precies en hoe werken onze diensten? We leggen het hier aan je uit.

Je hardware is afgeschreven, wat nu?

Gebruikte en verouderde hardware heeft toch vaak nog marktwaarde. De hardware aanbieden bij de juiste professional levert meer op dan via het algemene (elektronisch) bedrijfsafvalcircuit. Zowel in geld als in veiligheid én je bijdrage aan de circulaire economie. Als wij de IT-hardware opkopen krijgt het namelijk een tweede leven.  Na de 100% veilige datawipe begint de apparatuur aan het tweede leven als refurbished hardware. En de devices die écht niet meer ingezet kunnen worden, recyclen wij op een milieuvriendelijke manier.

Welke soorten hardware koopt Reuzado op? Desktops, tablets, servers, mobiele telefoons, SAN-omgevingen en meer. Van ieder apparaat dat data opslaat, kan Reuzado het deskundig, vertrouwelijk en volledig verwijderen. En als de data zo gevoelig is, dat ‘t het bedrijfsterrein niet mag verlaten, dan voeren wij de datavernietiging bij jullie op locatie uit.

Hardware inkoop door Reuzado

Tegenwoordig neemt de vraag naar milieuvriendelijke verwerking van IT-hardware alleen maar toe. Overheden onderschrijven én stimuleren steeds meer de doelstellingen van het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Tegelijkertijd wil je als bedrijf bovenal voorzichtig, milieubewust en veilig met data omgaan. Reuzado biedt 100% zekerheid bij hardware opkoop en hardware afvoer. Wij nemen onze maatschappelijke verantwoordelijkheid serieus als het gaat om de dataveiligheid van onze klanten én de effecten van onze bedrijfsactiviteiten op het milieu.

Hoe werkt het?

Hardware, zoals computers, smartphones, tablets maar ook accessoires als toetsenborden, kan niet zomaar vervoerd worden. Dit mag alleen worden gedaan door partners met een VIHB-certificaat. Reuzado voert de overbodige hardware af volgens de WEELABEX-wetgeving en verzorgt een uitgebreide rapportage met certificaat waarin staat dat de data veilig is verwijderd. Zo ben je er zeker van dat de hardware 100% veilig en wettelijk wordt afgevoerd.

Als je jullie hardware wil laten opkopen of afvoeren, neem dan contact met ons op. En geef het aantal, de types en de staat van de hardware door. Vervolgens doen wij een aantrekkelijk bod. Hoe gedetailleerder de informatie, hoe preciezer het bod. Als je geen uitgebreide informatie hebt, dan is dat geen probleem. Wij gaan ermee aan de slag en je ontvangt in dat geval een uitgebreide rapportage, waarin staat wat er is ingeleverd en wat de conditie van de hardware is. Op basis hiervan krijg je een marktconform bod.

Veilig computer hardware afvoeren

Als je zelf de oude hardware gaat afvoeren, brengt dit risico’s met zich mee. Data kan bijvoorbeeld in de verkeerde handen terechtkomen. Met Reuzado als partner kies je voor een planmatige verwijdering, met zorg voor het milieu en 100 % veilige vernietiging van gevoelige data. Deze garantie geven wij omdat we uitsluitend werken met de speciale en veilige Blancco-software.

De voordelen van hardware opkopen én afvoeren

Laat Reuzado oude hardware opkopen en afvoeren. We zetten de voordelen op een rij:

  • Verdien en bespaar:de restwaarde van de hardware is vaak hoger dan je denkt. De hardware laten afvoeren betekent ook een verlaging van de opslagkosten.
  • Milieubewust ondernemen: 95% van de goederen wordt bij Reuzado weer in gebruik genomen.
  • Alle data gecertificeerd verwijderd: de data worden gecertificeerd en gegarandeerd verwijderd met Blancco software.
  • Alle logistiek uit handen: we halen de oude hardware op wanneer het jullie uitkomt. Ook regelen we alle andere logistieke zaken.
  • Lagere kosten: met logistieke en personele opties in eigen beheer, houden we de kosten laag.
  • Ruimtebesparing in magazijn en opslag: de hardware ligt niet meer in de weg dus meer beschikbare vierkante meters.
  • Diverse oplossingen: samen bepalen we wat de meest veilige manier van opslaan en/of afvoeren voor jullie is. Wij hebben verschillende containers, plastic bakken, kluizen voor kleine datadragers tot onze beschikking.
  • Ook op locatie: met onze geavanceerde en krachtige mobiele shredder komen wij naar jouw bedrijf toe.

Oog voor het milieu

Hardware gecertificeerd laten opkopen of afvoeren? Geen probleem bij Reuzado! Je ontvangt te allen tijde een officieel certificaat en vrijwaringsbewijs met daarin de gegevens van de hardware en de datum waarop de dataverwijdering heeft plaatsgevonden. De niet-bruikbare hardware wordt gedemonteerd, gescheiden en gerecycled. Door het recyclen worden natuurlijke grondstoffen opnieuw gebruikt, wordt verspilling verminderd en de CO2-voetafdruk zo veel mogelijk beperkt.
Wil je computers laten afvoeren? Of heb je andere afgeschreven hardware waar je vanaf wilt? Dan komen wij graag langs. Neem contact met ons op en wij verzorgen de professionele, milieuvriendelijke en gecertificeerde IT-recycling.