IT Asset Disposition

Wat is ITAD?

ITAD-specialist Reuzado biedt meer dan 15 jaar expertise, de meest uitgebreide certificering, gegarandeerde dataveiligheid en ongekende flexibiliteit. Geen zorgen meer over de toekomst van uw afgeschreven hardware!

Jargon voor het gehele proces omtrent de toekomst van afgeschreven hardware. Van hergebruik, refurbishment, recycling en repair tot absolute vernietiging op de meest veilige en milieuvriendelijke manier. Hardware zoals laptops, desktops, tablets, smartphones en natuurlijk datadragers. Ook voor datacenters! Reuzado biedt het complete dienstenpakket en helpt bij het maken van de beste keuze aan de hand van een compleet, op maat gemaakt ITAD-plan.

Wat nu?

De (economische) levensduur van hardware is ten einde.

IT Asset Disposition. Het gehele proces omtrent de
toekomst van afgeschreven hardware. Van hergebruik,
repair, refurbishment en recycling tot absolute vernietiging op de meest veilige en milieuvriendelijke manier. Hardware zoals laptops, desktops, tablets, smartphones en natuurlijk datadragers. Ook voor datacenters! Reuzado biedt het complete dienstenpakket en helpt bij het maken van de beste keuze aan de hand van een compleet, op maat gemaakt ITAD-plan. Levensduur van hardware ten einde? Partner up met Reuzado. Voor een win-win situatie voor uw organisatie én voor de wereld.

Dankzij jarenlange ervaring en transparante bedrijfscultuur
levert Reuzado de beste mogelijkheden voor iedere unieke
situatie. Waarbij dataveiligheid altijd voorop staat, evenals
opbrengstmaximalisatie én de toekomst van onze aarde.
Want of de beste keuze nu een tweede leven is, of totale
vernietiging: milieuvriendelijke verwerking is een must,
alleen al voor uw MVO-beleid. Bij Reuzado is milieu
compliancy gegarandeerd door de verschillende certificaten
zoals WEEELABEX en ISO 27002.

ITAD-PLAN OP MAAT

In maximaal zes stappen gaan we samen, op basis van het speciaal voor u gemaakte ITAD-plan, voor een veilig, verantwoord en gedocumenteerd afscheid van de afgeschreven hardware en data:

  1. Inventarisatie IT-hardware
  2. Veilig transport OF direct naar stap 3 op eigen locatie
  3. Datavernietiging
  4. Re-use of recycle
  5. Rapportage
  6. Verkoop en restwaarde

IT Asset Disposition

Re-use of recycle?

In overleg bepalen wij de toekomst van de afgeschreven devices. Diverse factoren bepalen of re-use een optie is. Reuzado gaat hier ver in, want re-use is de meest sustainable optie. Daarom wordt 95% van de hardware die bij ons binnenkomt nieuw leven in geblazen. Maar, soms laat de aard van de business re-use niet toe en worden datadragers direct tot minuscule deeltjes vernietigd. Dit kan zowel op de bedrijfslocatie (datacenter) in de hightech mobiele shredder [link naar blog over mobiele shredder?] als in ons streng beveiligde warehouse. Data-leaks gegarandeerd uitgesloten!

Het voordeel van re-use is niet alleen duurzaamheid, maar ook financieel. De restwaarde van gebruikte IT-producten is afhankelijk van verschillende factoren waaronder het ijzersterke netwerk van Reuzado. In dit traject staat dataveiligheid natuurlijk ook voorop, als Blancco gold [link naar Blancco?] partner garanderen wij dat geen enkele technologie de data na deze softwarematige datavernietiging nog kan terughalen (Blancco wordt dan ook aanbevolen door de NATO en TUV). En van iedere datadrager die wordt gewist ontvangt u een vernietigingsbewijs. Een beproefd, waterdicht traject!

Meer weten over deze dienst?

Neem contact met ons op!

    Voeg eventueel een bijlage toe (Word, PDF, Excel of JPG. Max 5mb):


    Onze opdrachtgevers