Steun een goed doel:

Doneer de restwaarde van uw IT-apparatuur

Doneer uw IT-apparatuur aan een goed doel naar keuze en profiteer van gecertificeerde, 100% veilige en professionele verwijdering van uw kostbare data. De ultieme combinatie van Maatschappelijke Verantwoord Ondernemen en gegarandeerd dataveilig afscheid nemen van de afgeschreven hardware in uw organisatie.

Dit bedrag is al gedoneerd via Reuzado

€658.949
 • Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen
 • Circulair ondernemen
 • Dataveiligheid

Wilt u ook IT-apparatuur doneren?

Is de hardware van uw bedrijf economisch afgeschreven maar nog in goede staat en geschikt voor een tweede leven? Dan is het in de meeste gevallen nog geld waard. Dit bedrag kunt u direct via Reuzado doneren aan een goed doel naar keuze. Als dank voor deze maatschappelijke steun draagt Reuzado zorg voor gecertificeerde, gegarandeerd veilige dataverwijdering: Van dataveilig transport tot de donatie uit uw naam aan een goed doel naar keuze.

“Al sinds de oprichting van Reuzado (en lang voordat MVO een begrip was), steunen wij zelf lokale goede doelen en stichtingen. We werken inmiddels dan ook nauw samen met Bedrijf & Samenleving, een Haarlemse organisatie die allerlei lokale initiatieven steunt. Door middel van IT-donatie willen wij ook andere bedrijven stimuleren om hun steentje bij te dragen. Wij dragen dan de kosten voor de datavernietiging en de opbrengst van de devices gaat naar het goede doel dat de donateur zelf kan kiezen. Win-win!”

IT Donatie: Steun een goed doel naar keuze

Kies zelf een goed doel uit en doneer de restwaarde van uw IT-apparatuur.

Waarom via Reuzado?

Reuzado moedigt bedrijven aan om IT-apparatuur te doneren aan een goed doel. Figuurlijk natuurlijk – de daadwerkelijke donatie is in keiharde euro’s: de opbrengst van de gedoneerde hardware. Maar de eerste stap is altijd gegarandeerd veilige dataverwijdering. Een kostbaar traject dat zorgvuldig uitgevoerd moet worden om de veiligheid te kunnen garanderen. Bij een IT-donatietraject nemen wij deze kosten voor onze rekening.

“Practice what you preach”

Naast de financiële prikkel (kosteloze dataverwijdering) die wij bedrijven bieden om te kiezen voor IT-donatie, steunt Reuzado zelf natuurlijk ook direct de nodige projecten. Meestal zijn dit stichtingen en organisaties in de regio Haarlem, zodat we niet alleen financieel betrokken zijn, maar ook praktisch: bijvoorbeeld via ICT-support.

100% VEILIGE DATAVERWIJDERING

Data is voor veel bedrijven hun meest kostbare asset. Reuzado verwijdert deze data 100% veilig, vertrouwelijk en volledig. En gecertificeerd. Zorgeloos dus. En bij IT-donatie ook nog kosteloos*.

GEEN OMKIJKEN NAAR LOGISTIEK

We nemen de gehele logistiek en verwerking uit handen. Beveiligd transport of zelfs data vernietiging op locatie in onze unieke mobiele shredder. Ook in ons warehouse is dataveiligheid gegarandeerd dankzij optimale security maatregelen. Wij werken met eigen, vertrouwd personeel dus ook de menselijke factor is onder controle. Tenslotte ontvangt u ook nog certificaten van de datavernietiging. Op deze manier is het wel heel makkelijk om zonder zorgen een goed doel steunen.

Case

In 2023 deden wij mee aan de ‘Beursvloer’ van Bedrijf & Samenleving, een begrip in regio Haarlem. Tijdens een soort speed dates ontmoetten wij sympathieke stichtingen met een concrete ICT-gerelateerde hulpvraag. Voor deze organisaties kunnen wij onze expertise helemaal inzetten om hen te helpen met het geweldige werk dat zij doen voor de maatschappij. Inmiddels lopen er prettige samenwerkingen met zorgorganisatie Sint Jacob Haarlem, het Vogelhospitaal en Stichting Koerdisch huis Haarlem en Stichting Somaliërs Haarlem & Omgeving.

*Voorafgaand aan een IT-donatie traject brengen wij eerst in kaart welke devices u doneert om een prognose te maken van de opbrengst. Indien deze nihil is, behoudt Reuzado zich het recht voor om de goederen niet te verwerken als IT-donatie.

Doneer uw IT-apparatuur bijvoorbeeld aan een van deze goede doelen:

Maak een ander blij: doneer uw IT-apparatuur!

Is uw IT-apparatuur toe aan vervanging en weet u niet wat u ermee moet? Doneer dan de restwaarde van uw IT-apparatuur aan een goed doel naar keuze. Reuzado neemt het gehele logistieke en administratieve proces uit handen. Waarom? Omdat wij zelf veel waarde hechten aan MVO en bedrijven willen aanmoedigen om te doneren. Daarom nemen wij ook de kosten voor de datavernietiging voor onze rekening. Zodat bedrijven niet alleen een MVO-prikkel ervaren, maar ook een financiële.

It doneren samen met reuzado

 • Icoon wereld - Reuzado Website

  100% complete dataverwijdering

  Desktops, laptops, servers, mobiele devices (smartphone, tablet), SAN-omgevingen; wanneer een apparaat data opslaat, kan Reuzado het verwijderen. Wij verwijderen uw data vertrouwelijk en volledig met Blancco – NATO en TUV goedgekeurd. Is uw data zo gevoelig dat het uw terrein niet mag verlaten? Dan voeren wij de datavernietiging bij u op locatie uit. Wij werken ook ambulant met de gecertificeerde dataverwijderingssoftware van Blancco. Voor iedere datadrager leveren we een certificaat als garantie dat de data met 100% zekerheid vernietigd is.

 • Servie icoon Reuzado

  Word partner

  Wilt u samen met Reuzado goede doelen ondersteunen? Neem dan contact met ons op. We bespreken graag de diverse samenwerkingsmogelijkheden met u. Met partnerships en langdurige samenwerkingen bereiken we immers meer en komen we verder.

 • Icoon Papieren Vliegtuig Reuzado

  Alle beetjes helpen!

  Als u twijfelt of uw afgeschreven hardware nog voldoende waarde heeft om te doneren, neem dan contact met ons op.

Wilt u meer weten? Ik sta al voor u klaar!

neem contact met ons op Contact

Aanvullende informatie en vragen

 • Welke IT-apparatuur kan ik doneren?

  U kunt apparaten zoals computers, beeldschermen, netwerk en beveiliging, backup, printers, servers, tablets, telecommunicatie, storage en accessoires inleveren. Staan de apparaten die u wilt doneren er niet tussen? Neem dan contact met ons op. Waarschijnlijk kunnen wij u gewoon van dienst zijn.

 • Wat gebeurt er met mijn data als ik mijn IT-apparatuur doneer?

  We werken met Blancco: de mondiale standaard voor datavernietiging. Na datavernietiging met Blancco kan geen enkele technologie de gewiste data nog terughalen. Daarom wordt Blancco aanbevolen door de NATO en TUV. Van elke datadrager krijgt u een gedetailleerd rapport en certificaat. Zo weet u zeker dat uw data is vernietigd.

 • Kan ik zelf een goed doel kiezen om mijn IT-apparatuur aan te doneren?

  Uiteraard! We hebben een aantal voorbeelden op onze website staan, maar u kunt ook zelf doel kiezen. Het is uw donatie, dus u bepaalt zelf welk doel u ondersteunt.

 • Kan ik ook een gedeelte van mijn IT-apparatuur doneren?

  Ja, u kunt ook een gedeelte van de restwaarde van uw IT-apparatuur doneren. Dan ontvangt u een overzicht van de kosten en de opbrengst van de apparatuur. U bepaalt vervolgens zelf welk bedrag we aan uw goede doel doneren.